• Hits: 590

Kunstenares Agnes Bakker van Breien met Agnes werkt aan een groot community art project waarmee zij op tal van festivals en evenementen (o.a. FestivalderAa, Welcome to the Village en Eurosonic/Noorderslag) heeft gestaan. Ze vraagt hiermee aandacht voor de problemen die ontstaan door zwerfafval en met name het plastic (de plastic soep) dat buiten de afvalstroom in ons milieu terecht komt.  Ruim 1000 mensen hebben al meegewerkt aan haar project wat tot nu toe heeft geresulteerd in een plastic wandkleed van rond de 25 meter.

Tijdens het IFA werkt Agnes verder aan haar wandkleed en vraagt ze iedereen om mee te breien met plastic zakken. Iedereen die niet kan breien krijgt een stoomcursus breien en zij die het breien beheersen kunnen meteen aan de slag. 

Het wandkleed is niet het doel op zich voor Agnes. Agnes wil mensen verbinden. Zowel met elkaar als met hun leefomgeving. Volgens Agnes is de kern van duurzaamheid  namelijk liefde, voor jezelf, voor anderen en je leefomgeving. Dit is alleen mogelijk als je met elkaar verbonden bent. Het wandkleed staat hiervoor symbool. Mensen zijn indirect met elkaar verbonden doordat de lapjes samen het wandkleed vormen. Tevens ontstaan er directe verbindingen, door de gesprekken die plaatsvinden tijdens het breien. Breien kost tijd en aandacht zodat er ook tijd en aandacht voor elkaar ontstaat! 

(foto: Hans Jellema)

www.breienmetagnes.nl