• Hits: 775

Géke Roelink is sinds 2011 directeur van Filmhuis Den Haag. Eerder werkte ze bij Filmmuseum EYE en bij de Universiteit van Amsterdam, Nemo en Felix Meritis. Géke bekleedt diverse bestuursfuncties, onder meer bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB).

“Als er twee zaken zijn die ons bestaan domineren dan zijn dat wel liefde en macht. Er is daarom veel voor te zeggen ze tot op het bot te doorgronden. Gelukkig is film daar uitermate geschikt voor. Er is geen medium dat
ons zo kan raken, en dat liefde en macht vanuit zoveel perspectieven kan belichten. Daarbij heeft film het vermogen ons uit te dagen in de schoenen van de ander te staan. Die ander die gedreven of geleefd wordt door liefde of macht of nog vaker, door een ingewikkelde combinatie van beide. Film laat ons de ander begrijpen.
En begrip is het begin van harmonie en een voorwaarde voor een vreedzame samenleving. Urgenter dan ooit. Ik heb daarom deze twee eigentijdse films gekozen die de gevolgen van liefde en macht prachtig illustreren. Films van twee belangrijke, vrouwelijke filmmakers die beiden niet alleen oogstrelende films maken, maar ook nog iets te vertellen hebben.”

Voor het IFA 2017 programmeerde Géke de films Wuthering Heights en Wadjda.